Проект котеджу каркасного типу в с. Бережани, Львівської обл.

Читати більше
Інтер’єри реабілітаційного центру для підтриманого проживання

Читати більше
Дизайн фасаду існуючого будинку, що розташований в с. Солонка

Читати більше
Наступний Об'єкт спроектований нами

Справді, одна з властивостей моди – це її непостійність, а головний недолік часу – його блискавична швидкоплинність. Саме тому, щороку ми помічаємо навколо себе все більше й більше трендів, цікавих задумів та нових рішень в оформленні житла. Як зробити свій стиль унікальним і щоб він залишався актуальним на довгі роки? Поговоримо про це далі, в цьому матеріалі.

Кольори: чи залишиться “база” на постійній позиції лідера?

В це важко повірити, але в останні роки відтінки бежевого та білого потроху втрачають свою популярність як основних “володарів” простору. Все більше дизайнерів надають переваги соковитим та яскравим кольорам. Але, безумовно, міру треба також знати. Щоб власну затишну квартиру не перетворити на “клондайк” кольорових плям.

Так, як і в одязі, кожен з яскравих відтінків поступово завойовує дизайнерську арену. Темно-зелений, насичений синій або малиновий втримують свої місця в рейтингу найкращих. Для любителів пастельної палітри також є свої ідеї.

Радимо спробувати поєднання складного нюду з різними акцентами: пудрово-рожевий, благородний сірий чи металеві відтінки. На зміну звичайному сірому прийшла альтернатива – трюфельний колір в світлому й темному виконанні.

Чому екологічні матеріали стали настільки популярними в інтер’єрі?

Екологічна стратегія і будь-яка тематика щодо цього вже кілька років стабільно тримається на перших місцях. Еко-тренди не здають своїх позицій, а навіть навпаки – завойовують все більше й більше фанатів.

При оздобленні власних жител рекомендують зменшити використання несправжніх синтетичних матеріалів. Серед актуальних залишається дерево, метал, скло, корок, ротанг та ще чимало натуральних речей.

Прикрашайте свій дім зеленими рослинами: вони додадуть затишку та активності інтер’єру

Під впливом еко-тенденцій з’явилась мода на велику кількість домашніх зелених рослин. Але раз і назавжди забудьте про неактуальні громадні пальми, які ажніяк не додадуть кімнаті затишку. Вони скоріше навпаки – заберуть такий необхідний простір і стануть джерелом збору пилу і дрібного сміття.

Зараз в тренді звичні для нас кімнатні рослини. Їх можна розмістити по квартирі не лише у звичайних вазонах. Сучасні “творці” інтер’єрів застосовують живі квіти в оформленні освітлення, стін, навіть живих перегородок. Особливо актуальним в сучасних дизайнах є оформлення стін живим мохом.

Правильні форми, геометрія чи асиметрія: гра форм в інтер’єрі квартир та будинків

Чіткі лінії та правильні ефектні форми прийшли в наш дизайн завдяки таким відомим стилям, як скандинавський та мінімалізм. Зараз частіше можна побачити те, що житло оформлюють округлими й напівсферичними предметами й деталями. Вони легко поєднуються з гострими кутами – квадрат, прямокутник чи трикутник.

Гра на контрастах асиметрії допоможе ще більше та цікавіше обіграти й оживити по-новому.

Застосовуйте в дизайні квартир лише правильні й актуальні меблі

Вінтажні меблі – такий спірний предмет, але водночас він не втрачає своєї моди й популярності й досі. Предмети інтер’єру минулих років та епох можна прекрасно застосувати в таких дизайнах як лофт, мінімалізм або навіть модерн. Єдиного канону для меблів в цій індустрії не існує. Але краще буде обирати цікаві моделі на ніжках, ліжка з унікальними узголів’ями, крісла оригінального стилю й форми. Меблі з натурального дерева, які мають металеві, ковані або скляні елементи стануть цікавою “родзинкою” будь-якого інтер’єру: від житлової квартири до офісного центру чи шоу-руму.

Ну і який інтер’єр без габаритних деталей. Настрою кімнаті додадуть такі дрібнички, як пуфики, журнальні столики, мішкові крісла тощо.

Глянцеві vs матові поверхні: гра структур, яка має своїх фанатів по обидва боки

Матові або глянцеві меблі. Безумовно, останні зараз користуються більшою популярністю, аніж “блиск”.Ця структура поверхні потроху окуповує й інші зони: натуральні дерев’яні підлоги, поверхні сантехніки, лампи й настінні бра, декор, віконна й дверна фурнітура. Ба більше, чимало технічних компаній почали випускати матові електроприлади, аби ефектно доповнити дизайн квартири або будинку.

Різноманітність освітлення. На чому зупиниться ваш вибір: самостійні лампи або цілі ансамблі з люстр та бра?

Освітленню в домі надають ледь не найголовнішої ролі. Як і в минулі роки, сьогодні важливий фактор для цієї речі є ергономічність та енергоефективність. Адже світ змінюється з блискавичною швидкістю: природні енергоресурси покидають нас все швидше. Нам необхідно їх зберегти завдяки всім можливим силам. В пригоді стануть основні правила збереження енергії, серед яких – встановлення правильного освітлення.

Розумні лед-лампи та смартсвітильники, вбудовані та окремі конструкції, освітлення теплого чи холодного кольору – все це модно й актуально поза часом та роками. Адже практичність – це найкращий тренд.

Офісні приміщення було б цікаво оформити в мінімалістичному стилі. Радимо для цього звернути увагу на ефектні плафони в стилі мінімалізм, які фіксуються до стелі за допомогою подовженої ніжки.

Міксуйте різнопланові структури матеріалів

Якщо коротко розповісти про основні тенденції щодо матеріалів для оформлення. Вони мають бути:

  1. Об’ємними.
  2. Рельєфними.
  3. Створювати захопливу динаміку стилю.

Дизайнери прогресують у своїх намірах створити неймовірний дизайн у домі. Вони завжди в пошуках нових цікавинок, які допоможуть освіжити інтер’єр та надати йому іншого незвичайного дихання.

Керамічна плитка з дерев’яним принтом, ілюзія цегли, використання керамограніту. Особливого шарму та унікальності додасть бетон. Якщо ви прихильних класичних елементів – спробуйте об’ємну штукатурку чи фактурні панелі. Знову ж таки і в цьому випадку не обійтись без згадки екоматеріалів. Їх можна побачити в дизайні меблів, які поєднуються з керамічною плиткою. Або навпаки – це може бути комбінація справжньої дерев’яної підлоги з бетоном або цеглою.

Загалом, все те, що є приємним на дотик: гладке, шорстке, м’яке – стає популярним і актуальним на довгі роки.

Декор в оформленні дизайну сучасних квартир та будинків

Рідко коли елементи декору використовуються окремо. Зупиніться на базових елементах спочатку. Обирайте світильники цікавої форми, асиметрію інтер’єрних дрібниць, рослини різних розмірів, дзеркала та маленькі столики.

Ви дочитали текст до цього місця, а значить відкриємо головну таємницю – не слідуйте попереднім трендам

Саме так, ви правильно нас розумієте. Головна унікальність кожного інтер’єру – це “душа” його господаря. Це не має бути сліпе повторювання основних трендів та базових засад дизайну. Обирайте лише те, що справді вам до душі. І тоді ваше затишне житло набуде неповторної краси й енергетики, що грітиме ваше серце по вечорах.

Своєю чергою, наші спеціалісти завжди раді допомогти вам у втіленні бажаних задумів. Ми допоможемо вам моделюванням майбутнього проекту, розповімо про основні деталі його побудови та поділимось з вами практичними порадами щодо того, як ми переносимо це в життя. Ваша ідея = наша робота. Запрошуємо до співпраці й чекаємо на вас.

Реалізовані проекти дизайну інтер’єрів:

Готові працювати з нами? НАПИШІТЬ НАМ