Design project of dental clinic

The design of the dental clinic project in Lviv, designed by our company designers, is designed to create aesthetic pleasure for visitors and thus to eliminate physical discomfort and unpleasant feelings during the visit to the dentist.

This dental clinic project design is not the first such facility in our practice. However, it came out modern and relevant for a few more years. The main task of designing a health care facility is to give it an area of maximum functionality and beautiful appearance at the same time.

The entrance area is maintained in a gray-turquoise color scheme that has a calming effect on the patient’s perception. Separately separated area allows you to relax before receiving a doctor. Kids can be drawn and distracted from thinking about a dental chair. The premises of the clinic have enough natural light. Thanks to this, there will always be light and the colors look rich and pleasing to the eye.

Walls are decorated with textured washable panels, bathrooms – tiles, paint on the walls in all premises is also subject to cleaning – thus it will be possible to ensure compliance with all sanitary and epidemiological requirements.

Based on the existing layout and open space, it was decided to zonally divide the room using colored accents. In this way, proportions are maintained and balanced, making the room more spacious and visually brighter. The sanitary facilities are equipped with a built-in toilet and built-in water and drainage systems, and all cabinets and drawers are built in, ensuring minimalism in all available areas.

When designing the clinic, this feature is taken into account – the comfortable movement of people with disabilities. Including, the design project of the dental clinic involves the presence of an elevator, with the help of which such a person will be able to climb to the second floor and get there all the necessary procedures, make an x-ray, receive treatment. All of these things had to be combined with smart room decorating solutions, budget but not too outdated.

A few words about interaction with the Client. The customer is an experienced doctor who is opening a third clinic. So he knew quite well the design needs and requirements, as well as everything that was required to be minimalistic in the clinic style.

You can see more interesting designs from Constructive Company here and here.

Specifications:

                                    

Total Area: Sq.

                                    

Design Area: Sq.

                                    

Number of living rooms: .

                                    

Number of bathrooms: .

                                    

Design year: 2017 .

                                
                            
x


Ready to work with us?

Get in touch