Конкурсний проект бізнес центру у м. Львові

Конкурсний проект бізнес центру для компанії “Технопарк”

Концепція
Після детального аналізу існуючого стану та фотофіксації виявлено проблеми, пов’язані з неефективним використанням ділянки відведеної під проект бізнес центру, а саме:

  • – Відсутність мультифункційного громадського простору
  • – Відсутність благоустрою
  • – Погана організація автомобільного і пішохідного руху
  • – Хаотичне паркування

Таким чином існуюча проблематика та конкурсне завдання  лягло в основу концепції проекту – об’ємно-планувальна структура проектованої мультифункційної будівлі в поєднанні з існуючими корпусами “Технопарку”спрямована на формування якісного громадського простору зорієнтованого на пішохідно-велосипедний рух по вул. Федьковича.

Складовими елементами концепції також є:

  • – Використання для формотворення двох блоків і формування напіввідкритого внутрішнього подвір’я дозволило структурувати простір (громадський-напів-громадський) і збільшити світловий фронт фасаду.
  • – Відкритий багаторівневий паркінг запроектований з пандусами для одностороннього руху, що дозволило оптимізувати планувально-економічний ефект.
  • – Головний вхід в будівлю та комерційні приміщення 1-го поверху зорієнтовані на запроектований громадський простір по вул. Федьковича.
  • – Останній рівень комплексу є «родзинкою» проекту – тут розташовані приміщення для коворкінгку, ресторан, а також просторий конференц-зал з івент-холом. Передбачено вихід на терасу з гарним видом на місто.

Об’ємно-планувальна структура
Об’ємно-планувальна структура будівлі складається з 2-х  частин – 6-ти рівневого відкритого паркінгу і 5-ти поверхового блоку комерційного призначення (торгівля, офіси), об’єднаних на верхньому рівні івент-холом з терасою, а на нижніх – горизонтальними комунікаціями.

Проект бізнес центру передбачає, що головний вхід мультифункційної громадської будівлі разом з приміщеннями комерційного призначення (кафе, магазини) зорієнтований на пішохідно-велосипедний транзит  по  вул. Федьковича з формуванням громадського простору навколо. З просторого холу на першому рівні здійснюється вертикальна комунікація по рівнях (сходова клітка і 2 пасажирських ліфта). Поряд запроектовано вантажний ліфт із завантаженням з першого рівня паркінгу для транспортування презентаційних автомобілів в івент-хол. 2-4-ті поверхи запроектовано під офісні приміщення. 5-ий рівень містить конференц-зал з івент-холом, ресторан та приміщення для коворкінгу. З івент-холу здійснюється вихід на простору терасу. З тераси та ресторану відкривається чудовий вид на історичну частину міста.

Завантаження паркінгу здійснюється по пандусах з внутрішнього подвір’я. Пандуси з одностороннім рухом – один для в’їзду, інший – для виїзду. Ще один пандус обслуговує цокольний рівень. З кожного рівня паркінгу передбачено зв’язок через основну сходову клітку з офісними приміщеннями. В торці паркінгу знаходиться евакуаційна сходова клітка.

Конструктивна схема
В основі проектованої будівлі – монолітний залізобетонний каркас з несучими колонами і балками.  Зовнішні перехрещені колони  паркінгу, окрім конструктивної функції, додають естетичної виразності.
Покрівля – суміщена, частково експлуатована.
Зовнішні огороджуючі конструкції – система навісних фасадів.

Матеріали
В якості оздоблювальних матеріалів використовується зашклення з чорними рамами та композитні панелі в системі навісних вентильованих фасадів.
Для огородження паркінгу застосовані металеві панелі, піддані корозії («Corten Steel»).

Більше наших проектів можна оглянути тут або тут

Технічні характеристики:

Загальна площа: 13 250 кв.

Включаючи:

  • Багаторівнева парковка: 6 850 м2
  • Офіси: 3050 м2
  • Комерційне приміщення: 680 м2
  • Зал для заходів: 625 м2

Рік проектування: 2016

x


Готові працювати з нами?

Напишіть нам